Het onderhouden van de scooter
Een 4-takt scooter is een verbrandingsmotor op basis van EURO 95 en haalt zijn koeling en smering uit het oliecarter. Het oliepeil in de carter dient daarom ook regelmatig te worden bekeken aan de hand van de peilstok van de scooter.

Scooter olie verversen

Eerste onderhoudsbeurt
Om fijn te blijven rijden heeft je scooter af en toe een servicebeurt nodig. De eerste beurt is belangrijk en vindt plaats tussen de 500 en 1000km. Tijdens de eerste servicebeurt wordt de motorolie en de transmissieolie vervangen. De draaiende delen worden ingevet en behandeld.

Service beurten
Onderstaande tabel is een indicatie welk onderhoud er bij een bepaalde kilometerstand moet plaatsvinden om je scooter in optimale conditie te houden. Uiteraard kunnen de kilometerstanden afwijken omdat nu eenmaal niet elke scooter dezelfde belasting te verwerken krijgt. Onderhoudskosten zitten niet inbegrepen in verkoop.

KilometerOnderhoud
500 -1000KMOlie vervangen, bougie & algehele check-up (indien nodig kleppenstellen) (prijs 60 euro )
2.000 KMKleppenstellen, bougie wisselen, luchtfilter & carburateur reinigen
(prijs 125 euro incl BTW )
4.000 KMAandrijfriem vervangen, luchtfilter vervangen/ reinigen, kleppenstellen, olie vervangen, bougie & algehele check-up
(prijs 125 euro incl BTW exclusief V-snaar en  overige onderdelen)
6.000 KM/ 8.000 KM / 10.000 KM/ etcAandrijfriem vervangen, luchtfilter vervangen/ reinigen, kleppenstellen, olie vervangen, bougie & algehele check-up
(prijs 125 euro exclusief V snaar vervangenen overige onderdelen)